bugün

sevdiği entry'ler

mal mal bakan bizon

--spoiler--

elveda sözlük.

mel mel gibson denen mel'un, anası sikişmiş orospu çocuğu yetkili, sırf kendisi gibi düşünmediğim için, beni süresiz çaylak etmiş.

senin doguranını götünden sikeyim mel'un.

elveda...

--spoiler--

anladın mı şimdi embesil kardeşim. önceki hesabını silmeden önce son yazdığı entry buydu. eleman ile hiçbir şeyimiz yokken üstüne çaylak yapan ben değilken durup dururken yazdı bunu. şu küfürler size edilse g.tünüze yılan balığı kaçmış gibi sözlüğü ateşe verirsiniz. benim verdiğim tepki az bile aynı dilden cevap versem daha mı güzel olur ? siz nasıl ahlaksızlarsınız ki böyle bir tipi bile savunuyorsunuz.. öyle uyuşturucu patronunun anasına edilen küfür değil direkt şahsa edilen küfür. anladın ? sabah beri duyar kasıp duruyorsun öyle küfür edilir mi bilmem ne diye bunada duyar kas hadi bakalım şimdi. işine gelmiyor dimi.

kafakoparanus dede nin ev arkadaşı arayışı

--spoiler--

hatun varken zaten başka bir kadına bakmam mümkün değil. öyle her şeye atlamayın.

--spoiler--

yenge sözlüğü okumuş herhalde efsane geri vites geldi *

misvak başlıklı diş fırçası

ban yazdıklarımda misvak zararlıdır vs demedim zira bu benim uzmanlık alanım değil, hatta özlü diş macunnu var kullanılmasını tavsiye ettim ki kendim de kullanırım. insanlara dayatılamayan her seyi "önyargı" savunması ardına atıp da bu noktadan hareketle bu suclamayı yapmak ancak argüman üretilemediği takdirde ortaya çıkan bir savunma olsa gerek. yazılan seylerin de kime göre neye göre anlamlı olduğu kişiden kişiye değişir. misal bu misvak konusu dini bütün biri için çok çok anlamlı iken bir diş hekimi için belki de gülünçtür. o nedenle nerde neyin anlamını aradığınızı kendi bilgi ve birikiminizle sınırlı sanmamalısınız. zira bilinir ki en çok sesi "boş" teneke çıkartır.

üstteki yazarın derdi nedir

Yolu şaşırıyor.

bir bayan kocasından izin almadan istediği yere

izin almadan değil, bilgi vermeden gitmemelidir.
Aynısı erkek için de geçerlidir.

sözlüğün en zeki kadın yazarı olmanın zorluğu

Ben bir zorluğunu göremedim.

lordmarcusamoralistprinses benimle evlenir misin

Kuşkusuz sizin yüzünüzden kaç tane insana açıklama yapıyorum şu an, hepsi kaçtı. Nasip kovucular.

senden başka dişi sineğe bakmadım ben diyen erkek

o zaman (bkz: inanma seni sikecek)

en etkili doğum kontrol yöntemi

Sevişmemek.

atatürk olmasa da kurtuluş savaşı olacağı gerçeği

bak hepiniz bir şeyler yazıyorsunuz ama bunun zürcher'in teorisi olduğunu bilen çok kişi olduğunu sanmıyorum. milli mücadele'de ittihatçılık idi galiba eserin ismi, the unionist factor de orijinal ismi. orada zürcher diyor ki çanakkale savaşı çok kritikti. burası kaybedilseydi düşman istanbul'u işgal edebilirdi. dolayısıyla ittihatçılar her ihtimale karşı bir b planı yapmışlar ve geri çekilip anadolu'da direnişi örgütlemenin planlarını yapmışlardı. kurtuluş savaşı aslında bu planların uygulamaya konuluşuydu. zaten atatürk'ün samsun'a çıkışından önce bölgesel isyanlar, nümayişler falan vardı anadolu'da. peki bu direnişler nereden çıkıyor? bunu örgütleyen kim? ittihatçılardan başka kim olabilir? sivas kongresi'nin katılımcı listelerine bakmak lazım. bunlar hep ittihaçılıktan gelen adamlar. murat bardakçı da bunun bir devlet operasyonu olduğunu söylemişti. zaten baktığın zaman mim mim cemiyeti, karakol cemiyeti, bunların faaliyetleri, ermenilerin tehcir edilmesi, milli burjuvazi yaratma, samsun'a çıkış, kongreler falan bunlar irticalen bir kişinin tek başına organize edebileceği şeyler değil. kurtuluş savaşı gerçekten devasa bir organizasyondur. tabii, zürcher'in söylediklerinin bir belgesi var mı, yok. o mantıksal bir çıkarım yapıyor. ya da hatıratlara bakıyor. ama kabul etmek gerekir terosinin ikna edici yanları da var. benim görüşüme göre bugün yurttaşı olduğumuz vatanımızın arkasındaki üst akıl ittihatçılıktır. çoğu şeyi onlara borçluyuz. beğen beğenme ama adamlar bu vatanı kurdular ve bize bıraktılar. bunu zafer toprak'ın milli ekonomi kitabında da görürsün. atatürk'ün inkılaplarında görürsün, her yerde bir ittihatçı izi görürsün. atatürk'ün ittihatçıları yok ederken neyi amaçladığı üzerinde de iyi düşünmek lazım. bu topraklardaki gerçek devrimin 1908 mi olduğu yoksa kemalist devrim mi olduğu önemli bir tartışmadır. gerçekten her şeyi kemalist devrime muhtaç olduğumuz için mi bugün böyle düşünüyoruz yoksa bilgi üretiminde belirli eleme ve ele geçirme, susturma pratikleri olmamış mıdır? bunlar hassas mevzular. bu açık. evd.

sudoku

Harika şey. Beyninizin o an kendisi dışında başka hiçbir şey düşünmesine bile izin vermez. Çok güzel stres attırıyor.

ülkücülerin varolma sebebi

vatansever ve hakiki bir kürt olarak söylüyorum.
hiçbir ülkücü arkadaşımın bugüne kadar bana sırf kürt olduğum için küfür ettiğini işitmedim. ülkücülerin tek derdi sözde kürtlerin ve sosyalist emperyalistlerin (!) kökünü kazımaktır.
bu vatanı seven hakiki kürtlerdir.
diğerleri olsa olsa kürt kisvesi altında işini yürütmeye çalışan sözde kürtçüklerdir ve küfür edilmesi caizdir. hatta sevaptır.

serenay sarıkaya

https://www.sabah.com.tr/...u-yildizla-partner-olacak
Serenay Sarıkaya'nın oyunculuğunu da kendisini de çok beğeniyorum. Bence bir an önce ekranlara dönmeli

yanlışlıkla analdan girmek

O kadar kolay "yanlışlıkla" girebiliyosanız ya o götte bir sorun vardır ya da sizin büllükte.

defalarca izlesem bıkmam denilen filmler

Harry Potter serisi.

mecburistikamet

Galiba çoğu konuda hemfikir olduğumuz yazar. oylamalar için teşekkür ediyorum..